طرز درست کردن شله زرد

 

طرز درست کردن شله زرد چگونه است؟ در این پست طرز درست کردن شله زرد برای 4 نفر را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

لوازم کاربردی آشپزخانه

مواد لازم برای تهیه شله زرد:

  1. برنج نیم دانه: 1 پیمانه
  2. آب: 6 پیمانه
  3. شکر: 2 پیمانه
  4. خلال بادام: به میزان دلخواه
  5. کره: 50 گرم
  6. زعفران آسیاب کرده و دم شده: 1 گرم در نصف استکان آب
  7. گلاب: یک دوم پیمانه
  8. هل ساییده: یک چهارم قاشق چایخوری

* با این میزان مواد 4 پیاله شله زرد برای 4 نفر خواهید داشت.

طرز درست کردن شله زرد :

برنجی را که از شب قبل خیس کرده اید را با مقدار آبی که در دستور پخت ذکر شده روی حرارت قرار دهید تا کاملاً بپزد و خودش را بازکند.
بعد از گذشت یک ساعت از پخت برنج، شکر را اضافه کنید. توجه داشته باشید از آنجایى که شکر با حرارت دیدن کمی آب مى اندازد، بعد از اضافه کردن شکر، مقداری از آب شله زرد بیشتر مى شود. پس این نکته را حتماً در نظر داشته باشید که در ابتدا آب زیادى به شله زرد اضافه نکنید. بعد از چند دقیقه کره و زعفران دم کرده و هل و خلال بادامى که از قبل خیس کرده اید را اضافه کنید و فرصت دهید شله زردتان جا بیفتد. در این حین باید آن را روى حرارت ملایم دائم هم بزنید تا ته نگیرد.

 

کل مراحل پخت برای این مقدار مواد حدود دو تا سه ساعت طول میکشد. وقتی حس کردید غلظت شله زردتان به اندازه دلخواهتان رسیده گلاب را اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه آن رو از روی شعله بردارید. میزان غلظت شله زرد باید به گونه اى باشه که اگر مقدار کمی از آن را توی بشقاب ریختید کاملا پخش نشود و کمی قوام داشته باشد.

 

نکات مهم در درست کردن شله زرد:

  • شکر را حتماً توجه داشته باشید که بعد از پختن برنج اضافه کنید.
  • اگر در آخرین مراحل احساس کردید غلظت زیادى دارد مقداری آب به آن اضافه کنید و اگر هم رقیق بود بگذارید تا آب اضافى آن بخار شود.
  • این طرز پخت برای شله زرد هایی با مقدار کم مناسب است. برای شله زرد هایى با مقدار زیاد و به عبارتی برای نذری بهتر است نسبتها به این صورت باشد که شکر دو برابر برنج، و آب پنج برابر آن باشد.